Over Ons

Geschiedenis Hobbycentrum

In 1968 opende Hobbycentrum Van Velzen de deuren aan de Zuidbuurtseweg 62. Nadien werd het bedrijf enkele malen verbouwd en uitgebreid. Van Velzen begonnen als brandstoffenhandelaar aan t’ Watertje verhuisde het bedrijf in de jaren zestig naar de Zuidbuurtseweg. Eerst naar de overkant van het water waar nu de families van Leeuwen wonen en vanaf 1968 op de huidige locatie. johan en Tiny0001“Doe het zelf” kwam in opmars en Van Velzen haakte er, onder aanvoering van vader Niek, slim op in.

Vervolgens dreven de broers Johan en Kees van Velzen een kleine dertig jaar het bedrijf. Johan en zijn steun en toeverlaat Tiny van Velzen die de administratie van het bedrijf verzorgde hielden er na 45 jaar hard werken mee op.

De overname door de Grimsport.

Omdat Aad Grimbergen van de Grimsport al jaren veel te krap behuisd is kwam het pand aan de Zuidbuurtseweg in beeld. Na enkele besprekingen en de nodige afwegingen kwamen van Velzen en Grimbergen tot overeenstemming en werd de koop besloten. Het bedrijf heet vanaf 1 januari 2010 Hobbycentrum Zoeterwoude met daarnaast de naam De Grimsport voor de fietsen afdeling.

Dubbelfunctie pand

Het pand kreeg daardoor een dubbelfunctie. Voor Aad Grimbergen is en blijft de fiets en alles wat er bij komt kijken zeer belangrijk. Het hobbycentrum werd zoveel mogelijk gehandhaafd en alles kwam daarmee onder 1 dak.

Dit betekende dat er niet iedere avond 40 fietsen meer binnen gezet moesten worden en er aanzienlijk meer ruimte was. Er is binnen een ruime werkplaats en alle producten die eerder door Van Velzen verkocht werden zijn nog steeds te vinden bij Hobbycentrum Zoeterwoude.

overname hobbycentrum0001

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *